Bahan-bahan :-
2 paket biskut oreo (1/2 untuk base dan 1/2 untuk filing dan toping, dibuang creamnya)
250gm cream chese - suhu bilik
30gm mentega
100gm gula kaster
2 biji telur
1 sudu teh esen vanila
50gm serbuk oreo
Hiasan : Serbuk oreo secukupnya
Cara-cara :-
1. Panaskan oven pada suhu 180C. Sediakan acuan tart dan cawan kertas, masukkan sekeping biskut oreo di tengahnya sebagai base (dasar). Ketepikan dahulu.
2. Putar cream cheese, mentega, gula dan esen vanila sehingga sebati, masukkan telur satu persatu dan putar hingga licin dan tidak berketul. Masukkan serbuk oreo, gaul hingga sebati.
3. Masukkan ke dalam piping bag, gunting muncungnya. Kemudian pipekan ke atas biskut oreo.
4. Taburkan di atasnya dengan serbuk oreo dan bakar selama 20-25 minit. Sejukkan selama 1 jam di dalam peti sejuk atau semalaman.
No comments:
Post a Comment