Monday, September 30, 2013

Biskut Koko Krunch

Bahan-bahan ( 70 - 80 keping )

  • 150 g mentega
  • 2 biji kuning telur - kecil
  • 1 biji putih telur
  • 175 g gula icing - diayak
  • 250 g tepung gandum - diayak
  • 3 sb serbuk koko - diayak
  • secukup koko krunch - utk hiasan

Cara-cara

  1. Mentega,gula dan telur digaul hingga rata.Masukkan tepung dan koko dan gaul lagi hingga sebati.Tutup doh dengan plastik dan simpan di dalam peti sejuk selama 20 min.
  2. Keluarkan doh dari peti sejuk dan bulat2kan sebesar guli,bubuh di dalam mangkuk kertas kecil2 dan hias dengan koko krunch.Pastikan koko krunch dicucuk ke dalam geguli doh.
  3. Bakar pada suhu 160C selama 20 min.Sejukkan biskut dan simpan di dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment

Followers