Biskut Koko Krunch
Bahan-bahan ( 70 - 80 keping )
- 150 g mentega
- 2 biji kuning telur - kecil
- 1 biji putih telur
- 175 g gula icing - diayak
- 250 g tepung gandum - diayak
- 3 sb serbuk koko - diayak
- secukup koko krunch - utk hiasan
Cara-cara
-
Mentega,gula dan telur digaul hingga rata.Masukkan
tepung dan koko dan gaul lagi hingga sebati.Tutup doh dengan plastik dan
simpan di dalam peti sejuk selama 20 min.
-
Keluarkan doh dari peti sejuk dan bulat2kan sebesar
guli,bubuh di dalam mangkuk kertas kecil2 dan hias dengan koko
krunch.Pastikan koko krunch dicucuk ke dalam geguli doh.
-
Bakar pada suhu 160C selama 20 min.Sejukkan biskut dan simpan di dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment