
bahan2: A
1kg tepung gandum
2sdB marjerin
2sdB susu pekat
1 biji telur
bahan2: B
1 ½ cawan@2cwn air
1sdB garam
-Satukan bahan A hingga betul2 sebati...
-masukkan air yg telah di kacau dgn garam hingga larut.
-uli hingga menjadi doh yang lembut dan licin.tambah air sedikit2 sekiranya doh agak kering.
-bulatkan hingga menjadi bebola kecil2 sehingga habis..lumurkan dgn marjerin dan simpan
dlm bekas kedap udara minimum 2jam.
-bentukkan setiap bebola hingga menjadi roti canai dan bakar hingga masak...boleh dimakan dgn kuah dal@kuah kari..
-bakar separuh masak utk roti canai segera,dan simpan dlm freezer.
*klu x tau nak tebar senang jer. buat atas dulang beso. terbalikkan dulang pastu klu da tipis tarik hingga keujung dulang. wat hingga semua dah nipis.tarik panjangkan dan buat bulatan
1kg tepung gandum
2sdB marjerin
2sdB susu pekat
1 biji telur
bahan2: B
1 ½ cawan@2cwn air
1sdB garam
-Satukan bahan A hingga betul2 sebati...
-masukkan air yg telah di kacau dgn garam hingga larut.
-uli hingga menjadi doh yang lembut dan licin.tambah air sedikit2 sekiranya doh agak kering.
-bulatkan hingga menjadi bebola kecil2 sehingga habis..lumurkan dgn marjerin dan simpan
dlm bekas kedap udara minimum 2jam.
-bentukkan setiap bebola hingga menjadi roti canai dan bakar hingga masak...boleh dimakan dgn kuah dal@kuah kari..
-bakar separuh masak utk roti canai segera,dan simpan dlm freezer.
*klu x tau nak tebar senang jer. buat atas dulang beso. terbalikkan dulang pastu klu da tipis tarik hingga keujung dulang. wat hingga semua dah nipis.tarik panjangkan dan buat bulatan
No comments:
Post a Comment